alkisahnya..maka bermula la cerita
Photobucket
By: zaleha rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 16-Jul-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Sungai Gabai Waterfall

control ensem & ayu dalam asap
baikkkkk punyer posing
periuk pun ok la...
View all 10 photos...
wekend yang lepas, za & ofismate DOSH yang baru, g picnic kat sungai gabai. daerah hulu langat, selangor.yang bestnye, kitorang buat BBQ skali..

dalam group ni hanya abg shafie je yang tau jalan nak pegi tempat ni. pagi-pagi tu semua berkumpul kat dataran masjid putra, putrajaya.janji pukul 9, tapi biasele...pukul 10 pagi baru la sumenya sampai.untuk memudahkan perjalanan, hanya 4 buah kereta je yang pergi, orang-orang pompuan sume tinggalkan kete..

sepanjang perjalanan, pemandangan cantik sangat.za ni mmg suka tgk bukit-bukau ni..perjalanan berjalan lancar.kami sampai lebih kurang pukul 11 lebih.

ketibaan kami disambut oleh pemandangan yang cantik sangat dan ditambah dengan deruan air yang mengasyikkan..



mula-mula nak pergi sampai atas, tapi kesian pula tgk anak-anak abg shafie yang masih kecil..so, kitorang decide stay kat bawah je..lagipun masa tu hujan renyai-renyai..tapi, alhamdulillah, hujan sekejap je

pagi tu breakfast nasi lemak rendang ayam, mak fairus yang sediakan...memang sodap orang nogori ni buek..pas tu, barula start nyalakan arang..apalagi, berbau asap le kitorang semua..

tapi, terlalu sibuk kipas api, makan dan berendam..lupa nak snap gambo makanan..apepun,enjoy..


Sunday, 27-Apr-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
METEK in memory

with Lee san
rians, cik pah..tgk mr.cak tu..hensem la
pas training kat klana resort, seremban
View all 9 photos...
lama nak updet FP ni..busy benget seh...huhuhu..baru le tau keroje ni susah..ye la..mmg susah nak dapatkan rezeki..dulu mase blajo, sibuk nak keroje..ni, hamik ko..rasa le peritnye...

apepun, ,masa entry ni, za menanti saat nak tinggalkan tempat ni..best keje kat sini sbnrnye (klu tgh tak de poblem le).sume satu kepala...bos garang pun tapi baik hati..khaidir/boboy yang suka sebut pusat..elmi dengan puntal & blurrnye..faiz yang suka gelak kuat-kuat...jamal yang suka sangat kat lubang hidung...rians yang suka paru bila order nasi lemak..tak kan lupa yanti yang kadang-kadang garang dan mestila affa/cik pah yang akan buat respon di luar jangkaan..sayu nak tinggalkan sume ni..tapi, rezeki tempat lain menanti za

Cik Mus (bos yang marah-marah syg..hehe), kitorang panggil dia emm emm..klu dia takde, ofis tu kitorang le yang punye..silap-silap limau boleh jadi bola kitorang main baling-baling...setakat Takeuchi San tu..kitorang buat-buat tak nampak je..

sekadar untuk kenangan..dibawah ni, za senaraikan tabiat & aktiviti kitorang bila bos tak de (cuti/meeting kat HQ kat senawang):
1) sume akan datang lambat (time off), tak kan berani buat klu cik mus ada
2) masa lunch sempat lagi g saloon cuci rambut (rians & yanti..hehe)
3) elmi silap-silap langsung tak nampak muka
4) pagi-pagi sume buka friendster, main game, pasang MP3 kuat-kuat (bos ada sume bz prepare slide utk morning meeting)
5) tak check prod.line langsung...sume lepak kat ofis
6) borak kat tepi meja rians pk lunch nak makan ape
7) faiz akan gaduh dengan jamal pasal jodoh anak diorang (bebudak tu tak umur setahun pun lagi)
yanti busy dengan lelong kat internet
9) khaidir/boboy asyik nak pegi bank..yang peliknye, klu bos ada, perkataan bank pun tak kuar dari mulut dia
10) boboy kepit tong biskut makan sambil jalan-jalan keliling ofis
11) faiz akan contact orang senawang tanye bos kitorang akan balik kol brape
12) sume orang balik tepat kol 5 sampai pak guard pelik walau keje tak siap lagi

banyak lagi sebenarnye..tapi, cukupla sebab kalau makin banyak za tulis...makin sedih sangat2..
untuk sama adil, za senaraikan plak aktiviti kitorang kalau bos ada..

Antaranya:
1) masuk keje kol 8, tapi sebelum 7.30, sume dah ada depan PC bz siapkan report untuk present masa morning meeting.(meeting slalunya kol 9)
2) kitorang berinteraksi guna net send, tak berani nak jalan g meja orang lain
3) jamal akan discuss dengan kitorang kalu barang lewat kuar..plan nak jwb ape supaya sume tak kena marah..bab tipu, usah cakap le..
4) affa akan pening edit chemical analysis klu graf tak cantik
5) time lunch jarang kuar mkn, bkn pe, takut terbabas..slalunya lepak kat surau
6) abis keje kol 5, tapi cuma balik lepas bos balik walau keje dah siap (kecuali jamal & faiz)
7) tak seorang pun akan bercakap dalam ofis (ala-ala tengah berkabung). tp, bos kuar je walau cuma pegi toilet..sume kuar suara macam ayam lepas bertelor
semua rajin ronda prod line sampai operator pun nyampah tgk..kuikuikui..biasa le, pelakon hebat..hehehe

cukupla ni...panjang plak za membebel entry ni..buat geng-geng pusat & puntal..susah nak lupa kenangan kat sini



4 dara pingitan...ahakksss


cleaner METEK di hari 5S


Thursday, 7-Jun-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
kak piza & adi wedding

anak dara pingitan dalam perjalanan ke rumah kenduri
sorry ye pengantin, kitorang rasmikan dulu..
anak saper le ni
View all 5 photos...
2 jun lepas, akak yang sgt disayangi (ala2 akak angkat le) melangsungkan perkahwinan dia dengan orang yang dicintai..za mengikuti kisah cinta pasangan ni sbb akak ni anak jiran za (ayah dia ajar za mengaji masa kecik-kecik dulu).

diorang ni start couple masa form 4 lagi...pastu pas form six kena berpisah..sorang kat UiTM s.alam, yang sorang lagi kat sabah..tapi, dah jodoh kan..xkan kemana..akhirnya setelah 10 tahun, bersatulah mereka.. za cuti agak lama sbb nak tolong k.piza ni..za rapat sangat dgn dia..dulu2 time sekolah,slalu tido umah dia sampai kena marah dengan mak..tapi, yang sedihnya, masa kenduri ni, mak dia kena tahan kat hospital

h'mate kat s.alam pun datang.so diorang stay kat umah za..kenduri ari sabtu, khamis malam jumaat, za pakaikan inai.tak reti sgt pun, tp, hentam je la..ye la, kak piza ni anak bongsu, yang lain sume dah kawin & sibuk dgn anak2..abis gak la tgn za merah2..hehehe. ptg jummaat plak, za tolong siapkan bunga pahar..za masukkan telor rebus je & cucuk kat tempat yang mmg sedia ada

untuk kak piza & suami..moga bahgia n tabah hadapi semunya..




Thursday, 15-Mar-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Haniza wedding

lepas niza, kitorang plak
emm...tak ajak pun kitorang mkn skali
pengantin lambat sangat..posing dulu
View all 5 photos...
ahad lepas za & the gang (x-teknik alor setar) g taman melati setapak..haniza ni kawan za mase form 4-5 kat alor setar..dia tak la sekelas sbb dia amik civil, tapi satu dorm..memang rapat la.biasa le bebudak hostel..


semoga kebahagiaan sentiasa mengiringi hidup kalian berdua



ratu kebaya negeri atas angin


Tuesday, 19-Sep-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
UPM 32th Convocation

pas konvo, tgh makan..sampai tak buka jubah lagi
kat fakulti...
muka2 hepy sebelum masuk dewan
View all 7 photos...
Hari ahad lepas merupakan hari konvokesyen za..za dan coursemate yang lain menerima ijazah pada sidang kedua,sesi petang..bertuahnye sebab za terima daripada Canselor UPM iaitu YAM Sultan Sarafudin Idris Shah, sultan Selangor..
dah lama za tunggu saat ni...dari kecik-kecik dulu, berangan nak pakai jubah dan mortarboad (tapi dulu tak reti la benda tu mortarboard..kuikuikui)..
masa zaman kanak-kanak ribena dulu, masa berangan akan letak buku atas kepala..banyak dapat bunga..dari mak &abah,dari adik, dari akak..
sume hepi masa tu..rasa macam model lak sebab rasa sume orang amik gambo kita..udah le za ni memang suka orang amik gambo,ape lagi, berposing je la..tapi, masa nak naik stage tu..berdebar gak...apepun, ni la antara kenangan terindah dalam hidup..
za rasa sume orang pun akan rasa benda yang sama..ini sume akan jadi motivasi untuk bakal anak2 za satu hari nanti..

ni letak sket dulu, nanti za tambah lagi gambo


[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net